Reis zonder zorgen

Nederlandstalige reisleiding van vertrek tot aankomst

Maak kennis met je reisleider

Urania-medewerker en professioneel reisleider Werner Hamelinck heeft een indrukwekkend palmares als het op eclipsreizen aankomt.

En hij spreekt de taal van de pinguins :-)

Werner leidde zijn eerste astronomische groepsreis in 1996, naar het Canarische eiland Tenerife. Sindsdien begeleidde hij meer dan 200 reizen naar bestemmingen op alle 7 de continenten. Ja, dus ook Antarctica :-)  

Hij kent de klappen van de zweep en zal altijd alles in het werk stellen om de reis op wieltjes te laten verlopen.

Met 21  zonsverduisteringen op de teller  weet Werner als geen ander hoe bijzonder een eclips is! Als initiatiefnemer van meer dan 40 eclipsreizen ga je in de Benelux niemand vinden met meer ervaring dan hij in het leiden van een groepsreis naar een zonsverduistering.
Let wel op: Werner heeft geen magische krachten. Hij kan je dus niet garanderen dat het helder zal zijn op het moment van de eclips! 

Naast zijn activiteiten als reisleider geeft Werner les in sterrenkunde. Hij startte daarmee in 1977 als gids/vrijwilliger bij Volkssterrenwacht Urania, en hij maakte er in 1996 zijn beroep van toen hij Urania Mobiel, Vlaanderens eerste en tot hiertoe enige mobiele sterrenwacht,  uit de grond stampte.  Hij gaf inmiddels aan zo’n 180 000 leerlingen les, heeft er met de Urania Mobiel al een retourtje Maan op zitten en bezocht meer dan 1000 verschillende scholen in Vlaanderen.

Urania is een sterrenwacht, geen touroperator! Voor onze astroreizen werken wij samen met de beste reisorganisatoren. Deze eclipsreis wordt georganiseerd door Untamed Travelling.  Onze eerste samenwerking dateert al van 2002, voor een eclipsreis naar Zambia. Sindsdien organiseerde Untamed talrijke astroreizen naar uiteenlopende bestemmingen. Wij zijn ervan overtuigd dat zij de juiste partner zijn voor deze reis!