Verenigde Staten

Voor de totale zonsverduistering van 8 april 2024 reizen we naar de Verenigde Staten.
We stippelen een rondreis uit doorheen Texas!

De eclips nemen we waar in de omgeving van San Antonio.

PROGRAMMA IN VOORBEREIDING!

Reisprogramma


Dag 1-3 (30 maart - 1 april) - Houston

 

Wie kent niet de beroemde woorden ‘Houston we have a problem’. Het Lyndon B. Johnson Space Center in Houston was tijdens de Apollo-maanreizen een begrip. Dat is het nog steeds en daarom trekken we een volledige dag uit voor een grondig bezoek aan de installaties en museum van dit voor de ruimtevaart zo belangrijke centrum. 

https://spacecenter.org/ 

 

De rest van de tijd spenderen we aan een uitgebreid bezoek van Houston en verschillende van zijn belangwekkende musea (Houston museum of fine arts, Museum of Natural History, Rothko Chapel etc..) 

Dag 4 (2 april) -  Houston - Dallas (384 km)

Texas is 23 keer zo groot als België. De volledige staat gaan we dan ook niet op 2 weken kunnen verkennen. Om een idee te krijgen van het landschap en de sfeer nemen we liever de bus dan het vliegtuig voor onze binnenlandse verplaatsingen.

Dag 5 – 6 (3-4 april) - Dallas – Fort Worth

We beginnen ons bezoek in Dallas met een heuse JFK tour. Op het Sixth Floor Museum leren we alles over de beroemdste moordaanslag uit de 20ste eeuw. We maken een uitgebreid stadsbezoek en trekken ook iets buiten de stad. Wie de naam ‘Dallas’ hoort, denkt natuurlijk aan J.R. Ewing. Vandaar ook een bezoek aan South Fork Ranch. Niet alleen de beroemde filmset, maar vooral ook een voorbeeld van een grote Texaanse ranch. 

In Fort Worth komen we helemaal in de cowboy sfeer met de grote Cattle Stockyards.

 

https://www.fortworthstockyards.org/

Dag 7 (5 april) - Dallas – San Antonio (473 km)

 
Vandaag rijden we zuidwaarts naar San Antonio en maken enkele verrassende stops onderweg, zoals het Dinosaur Valley State Park
https://tpwd.texas.gov/state-parks/dinosaur-valley
In Austin, de hoofdstad van Texas, nemen we even tijd voor het Capitool. Dit staat bekend als mooiste van Texas.
We nemen onze intrek in het hotel gelegen aan de Riverwalk in San Antonio.


Dag 8 -9 (6-7 april) -  San Antonio

We bezoeken het gezellige stadscentrum en de beroemde River Walk van San Antonio. Buiten de stad komen we aan de missiepost San José en uiteraard aan het wereldberoemde fort van ‘The Alamo’ waar Davy Crocket en zijn kompanen tot de laatste man vochten tegen het oprukkende Mexicaanse leger. Voor iedere Amerikaanse patriot is dit een hoogtepunt uit hun geschiedenis. 

Om in de echte Texaanse sfeer te blijven bezoeken we het Texas Ranger Museum. 

https://www.texasranger.org/

Maar ook de natuur mag niet ontbreken: we bezoeken de Natural bridge caverns.

https://naturalbridgecaverns.com/

Dag 10 (8 april) - Eclipsdag

Hoewel we in Austin reeds in totaliteitsgebied zitten, willen we zowel dichter naar de centrale lijn, als de kans op helder weer vergroten. We vertrekken vandaag dan ook vroeg  (ten laatste om 7u, rekening houden met extra drukte op de wegen!) naar Junction op zo'n anderhalf uur rijden van Austin. De eclips begint om 10.14 uur lokale tijd. Maximum om 11.34 uur.

We zijn omstreeks 16 uur terug in San Antonio zodat iedereen voldoende tijd heeft om foto’s en video’s wereldkundig te maken of de emoties door te spoelen op één van de vele gezellige terrasjes langs The Riverwalk.

Dag 11 (9 april) - Fredericksburg

Uitstap naar Fredericksburg. Dit Texaanse stadje heeft Duitse roots, zoals je al aan de naam kan horen. We vinden hier zijn brouwerijen en het is gelegen in het hart van de Texaanse wijnstreek. Hier brengen we graag een bezoek aan het National Museum of the Pacific War. Een beetje vreemd midden in Texas zou je kunnen zeggen... ware het niet dat Admiriaal Nimitz, die de Amerikaanse vloot in de Stille Oceaan leidde tijdens WO II. 

Dag 12 ( 10 april)  San Antonio- Corpus Christi 

We brengen een bezoek aan Corpus Christi, het USS Lexington vliegdekschip en aan Padre Island National Seashore, een uniek natuurgebied met extreem zoute lagunes.  

Dag 13 (11 april) -  Boca Chica

Voor de ruimtevaartliefhebbers wordt dit een speciale dag! We rijden helemaal tot aan de grens met Mexico naar het godvergeten plaatsje Boca Chica dat ondertussen wereldberoemd werd door de privé lanceerbasis van Elon Musk’s Space X. Met een beetje geluk zien we hier het Starship en de Super Heavy booster. De zwaarste en grootste draagraket ooit gebouwd. Voor ons is dit het eindstation van de reis. De volgende stop zou Mars zijn... maar dat is voor een andere keer....

Terugkeer naar Corpus Christi.

Dag 14 (12 april) -  Corpus Christi - New York

Terugvlucht vanuit Corpus Christi via Houston of Dallas naar New York. Dan ofwel terugvlucht naar Brussel (terug thuis op zaterdag 13 april, zodat dit deel volledig binnen de paasvakantie valt) ofwel extensie New York.

Dag 15-18 (13 -16 april) - New York

We trekken vier volle dagen uit voor een bezoek aan The Big Apple.

Staan o.m op het programma: 

  • Bezoek aan het Intrepidmuseum omwille van de Space Shuttle Enterprise  (https://www.intrepidmuseum.org/Space_Shuttle_Pavilion)
  • Het Rose Center for Earth and Space met prachtige tentoonstellingen en het beroemde Hayden Planetarium. 
  • Een havenrondvaart ’s avonds .
  • Ellis Island 

Op de hoogte blijven van deze reis

Belgium

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.

VERMELD IN JE BERICHT "USA 2024 TEXAS"