Australië 2023 (Totaal/Hybride)

 

Met vierendertig Urania-eclipsreizigers trokken we naar Australië!
We genoten van een perfecte eclips in Exmouth en maakten een roadtrip van Perth tot Broome 


Antarctica 2021 (Totaal)

Met dertig Urania-eclipsreizigers trokken we naar Antarctica!
We gingen aan boord van de Silver Cloud (Silversea Expeditions) voor een onvergetelijk avontuur! We ankerden ten noorden van de South Orkney Islands. Helaas, we waren clouded out, zoals alle andere expeditieschepen in de buurt.  Desondanks beleefden we magische momenten in het zuidpoolgebied! 


Argentinië en Chili 2019 (Totaal)Met meer dan tachtig Urania-eclipsreizigers trokken we naar Zuid-Amerika.
De grootste groep (67 personen) stond aan de oever van het Lago Cuesta del Viento, nabij San Juan in Argentinië, terwijl 16 eclipsliefhebbers van het spectakel genoten in de Chileense Cordillera.


USA 2017 (Totaal)Meer dan honderd Urania-eclipsreizigers tekenden present in de schaduw van de maan, op 21 augustus 2017.

Vanop drie locaties in de USA (Wyoming, Oregon en Nashville) genoten ze allemaal van een perfecte eclips!

Chili 2017 (Ringvormig)

18 eclipsreizigers namen een perfecte ringvormige eclips waar in Coihayque, Noord Patagonië.
Voorafgaand bezochten ze het zuiden van Patagonië, en na het astronomisch gedeelte volgde nog een gastronomische rondreis langs de mooiste wijndomeinen van Chili!

Réunion 2016 (Ringvormig)

Op 1 september 2016 waren 51 Urania-eclipsreizigers op het Franse eiland Réunion getuige van een schitterende ringvormige zonsverduistering. 
Voor en na de eclips maakten ze een rondreis over dit eiland waarvan de natuur alleen maar in superlatieven kan beschreven worden. 
De reis werd afgesloten met enkele relaxte dagen op het exotische buureiland Mauritius.

Indonesië 2016 (Totaal)


29 eclips-enthousiastelingen reisden naar Zuidoost-Azie voor het waarnemen van de totale zonsverduistering van 9 maart 2016.

Voorafgaand aan de eclips maakten we een rondreis doorheen Thailand, Laos en Cambodja.

Faroër 2015 (Totaal)


32 Urania-astroreizigers maakten een geslaagde eclipsreis naar de Faroereilanden.  Niet alleen werden ze aangenaam verrast door de natuurpracht op deze afgelegen eilandengroep, tegen alle verwachtingen in kregen ze de totaal verduisterde zon te zien op 20 maart!

Oeganda 2013 (Totaal)


Met 41 eclipsliefhebbers reisden we naar Oeganda, voor het waarnemen van de hybride eclips van 3 november 2013.

Alhoewel de weer-statistieken ons minder kans op een heldere hemel gaven - in vergelijking met andere plaatsen op het totaliteitspad zoals Ethiopië en Kenia - waren de weergoden ons uitermate gunstig gezind, en genoten we van eerste tot vierde contact van een wondermooie eclips, in een authentiek Afrikaans kader!

Australië 2012 (Totaal)


Op het idyllische strand van Palm Cove (Queensland, Australië) beleefden veertig enthousiaste eclipsreizigers op woensdagochtend 14 november (plaatselijke tijd) spannende momenten toen een dikke wolk schijnbaar onbeweeglijk bleef hangen voor de steeds verder verduisterende zon.  Ongeveer een kwartier voor de totaliteit moest de wolk echter de duimen leggen voor de zon en genoten we van een onvergetelijk mooie eclips!  
Het was de kers op de taart van een prachtige Australië-reis die drie weken eerder van start gegaan was.